Main menu

REDIRECTIONEAZA 2% catre ASOCIATIA DREAMS COME TRUE  pentru a ajuta la salvarea micutei Maria Antonia

pdf icon  Formularul 230 - venituri doar din salarii  pdf icon   Instructiuni de completare
 pdf icon  Formularul 200 - venitui in afara salariului pdf icon   Instructiuni de completare

Ce inseamna sistemul 2%

___________________________________________________

Conform art. 84, alin. 2 din Codul Fiscal, orice contribuabil, poate dispune directionarea a 2% din impozitul pe venit,deja platit statului, catre orice organizatie non-guvernamentala (asociatie, fundatie etc.).

Aceasta inseamna ca cetatenii pot hotari in mod direct ce se intampla cu o parte a impozitului datorat statului, fara a presupune eforturi suplimentare sau alte costuri, in afara completarii datelor in declaratiile de venit.

Atentie, aceasta suma nu reprezinta o sponsorizare sau donatie, ci este, in esenta, o parte a impozitului pe venit pe care deja l-ati platit catre stat, care poate fi directionata catre entitatea dorita sub protectia anonimatului (Trezoreria nu are dreptul de a face public numele contribuabilului cand transfera sumele in cont).

Aceste declaratii nu se pot folosi pentru a extrage bani din contul contribuabililor, sumele se vireaza de catre Trezorerie.

Data pana la care trebuie depuse/trimise formularele este 15 martie 2019

Daca doriti sa ajutati la vindecarea Mariei Antonia Tanasescu directionad 2% catre ASOCIATIA DREAMS COME TRUE  urmati pasi de mai jos

___________________________________________________

PASUL 1:

a) daca ati avut VENITURI DOAR DIN SALARIUDESCARCATI FORMULARUL 230 - (click) precompletat cu datele ASOCIATIA DREAMS COME TRUE

• Instructiunile de completare a formularului gasiti aici (click).NU trebuie sa completati nicio suma, deoarece suma corespunzatoare a 2% va fi calculata de catre organele fiscal;
      • Se completeaza sectiunea I. DATE DE IDENTIFICARE A CONTRIBUABILULUI si se semneaza in partea de jos a declaratiei (SEMNATURA CONTRIBUABIL).

Declaratia va fi completata in doua exemplare, dintre care unul ramane la contribuabil.

Sau

b) daca ati avut si ALTE VENITURI IN AFARA SALARIULUI (activitati independente precum venituri din profesii libere, venituri din drepturi de proprietate intelectuala; cedarea folosintei bunurilor mobile si imobile; transferul titlurilor de valoare etc.).DESCARCATI DE FORMULARUL 200 - (click) precompletat cu datele ASOCIATIA DREAMS COME TRUE

• Instructiuni detaliate de completare gasiti aici (click);
      • Se completeaza sectiunile I. DATE DE IDENTIFICARE A CONTRIBUABILULUI, II. DATE PRIVIND VENITURILE REALIZATE, PE SURSE SI CATEGORII DE VENIT si se semneaza in partea de jos a celei de-a doua pagini (SEMNATURA CONTRIBUABIL). Anexa se completeaza daca aveti mai multe astfel de surse de venit.

____________________________________________________

PASUL 2

Depuneti formularul DIRECT la registratura organului fiscal sau trimiteti formularul PRIN POSTA, cu scrisoare recomandatala Administratia Finantelor Publice a localitatii de domiciliu (potrivit legii este acceptata si adresa unde locuieste efectiv deponentul, in cazul in care aceasta este diferita de domiciliu, pentru persoanele fizice care au domiciliul fiscal in Romania) sau la Administratia Finantelor Publice corespunzatoare sursei de venit (de ex. adresa companiei/institutiei angajatoare).

Adresele Administratiilor Finantelor Publice le gasiti aici: ADRESE - CLICK AICI.

_____________________________________________________

Comments powered by CComment